Recepten aanbevolen door Martine

Gembersapthee:    

    

  • Pers het sap uit van ongeveer 1 kg gember (bv. in slow juicer).
  • Doe 100 à 120 ml in een mok (bewaar de rest van het sap in de koelkast)
  • Voeg ¼ kop limoensap toe
  • Voeg 2 grote eetlepels honing toe
  • 1/8 koffielepel Cayenne
  • + 180 ml heet water
  • Drink 4-6 koppen per dag


Ginger Ale (2 liter):

  • ¾ kop gember, geschild en fijn gesneden of geraspt
  • ½ kop vers citroensap
  • ¼ - ½ kop oersuiker (natuurwinkel)
  • 2 koffielepels zeezout
  • ¼ kop wei (natuurwinkel) of 1 pot yoghurt in een doek doen en het vocht (wei) opvangen in een kom tot je ongeveer 1/4de kop hebt
  • 2 liter water

    Plaats de ingrediënten in een 2 liter wekpot en roer goed door. Sluit hem goed af en zet hem op kamertemperatuur gedurende 2 à 3 dagen voordat je hem in de koelkast zet.
    Dit blijft wel een paar maanden goed als je hem in de koelkast bewaart.
    Zeef het en drink eventueel gemengd met wat prikwater.