Therapie

Acupunctuur, kruidentherapie en voedingsadvies

Acufyt helpt jou verder met drie therapieën die allemaal een unieke oplossing kunnen bieden voor jouw problemen. Vaak bestaat de kracht uit een combinatie. Tijdens een eerste gesprek brengen we jouw persoonlijk profiel in kaart. Met dat persoonlijk profiel gaan we aan de slag om klachten op te lossen op maat van wat jij nodig hebt.


Ontdek de diensten van Acufyt

Ooracupunctuur of auriculotherapie

Bij ooracupunctuur of auriculotherapie prikkelt men met naalden of een stimulator (vooral bij kinderen) bepaalde punten op de oorschelp die via het centrale zenuwstelsel reflexmatig verbonden zijn met bepaalde delen van het lichaam. De prikkel leidt onmiddellijk tot een toename van de zelf herstellende werking van het lichaam. Bijzonder is dat zowel onderzoek en behandeling via het oor verlopen.

Ooracupunctuur is zeer goed bij emotionele en lichamelijke klachten, pijnklachten en allerlei vormen van verslavingAcute klachten kunnen al na 1 tot 3 behandelingen veel verbeteren of opgelost zijn. Chronische problemen vergen een langduriger en meer doorgedreven benadering. De tijd tussen elke behandeling kan variëren.

Chinese kruidentherapie

De Traditionele Chinese Geneeswijze wordt officieel erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.  Daarnaast worden kruiden dikwijls gebruikt in combinatie met (oor)acupunctuur. Er bestaan zeer ‘oude’ kruidenformules die elkaar ondersteunen en in hun totaalpakket een grote invloed hebben op onze gezondheid. Fytotherapie of kruidenkunde geeft een sterker en langduriger effect bij het behandelen van klachten.

Een groot stuk van de kracht van de Chinese kruidentherapie ligt in preventie. Er zijn middelen en behandelingen om de gezondheid te bevorderen, de levenskwaliteit te verbeteren, de weerstand te verhogen en om de levensduur te verlengen. 

Voedingsadvies

Voeding – wat en hoe we eten – heeft vanzelfsprekend invloed op onze gezondheid. Het is niet makkelijk om tussen de vele theorieën en diëten uit te maken welke soort voeding het gezondst is. Bovendien zal, wat voor de een heilzaam is, soms ziekmakend zijn voor de ander. In onze moderne samenleving eten we vooral suikers (koolhydraten), zowel ‘trage’ als ‘snelle’ suikers, en zetmeelhoudende voeding. Dit teveel aan suikers doet ons organisme continu insuline produceren zodat onze weefsels progressief insuline-resistent worden.

Een oplossing is terugkeren naar de aloude voedingspatronen, waarbij de meeste energie niet uit koolhydraten, maar wel uit vetten en eiwitten wordt gehaald.

Wil je weten hoe acupunctuur, kruidentherapie of voedingsadvies jou kan helpen?

Bij Acufyt ben je meer dan welkom voor een eerste gesprek. Tijdens die kennismaking brengen we jouw persoonlijk profiel in kaart en gaan we aan de slag om jouw klachten op te lossen.

Contact

Holdenweg 8
9800 Deinze (BML)

Emiel Clauslaan 87a
9800 Deinze (Astene)